Verilen Sayıdan Tamamla
Verilen sayıdan 2, 3, 4 ve 5’e tamamlama etkinlik sayfaları aynı zamanda toplama işleminde verilmeyeni bulmaya yönelik bir etkinliktir. Döküman, anasınıfı ve 1. sınıflara uygundur. Hangi sayıya 2 eklersem 4 eder? 1’e kaç eklersem 4 eder gibi sözlü sorular sorularak da kullanılabilir döküman. Veya etkinlik sayfasında bulunan işlemle ilgili sorular sorularak öğrenciye sorunun hangi işlemle çözüleceği buldurularak soruyu yanıtlaması istenebilir.
Matematik dersinde dört işlem konusunun kavranması için bu tür etkinlikler oldukça önemlidir. Bu yüzden derslerde fazlaca yer verilmeli. Öğrencinin bir işlemi probleme dönüştürmesi, ya da problemin çözüm yolunu işlemler içerisinden seçmesi ilk başta basit gibi görünebilir ama konu sanıldığı kadar özellikle okul öncesi ve 1. sınıflar için kolay değildir.
Etiketler: çalışma yaprağı, matematik, okul öncesi, sayı tamamla, toplamada verilmeyen, verilenden tamamla, verilene tamamla
Eklenme Tarihi: 26 Haziran 2013
Konu hakkında yorumunuzu yazın