Başarılı Öğrencinin Altın Kuralları Nelerdir
Başarılı Öğrencinin Altın Kuralları Nelerdir
Okula giden çocuğun başarı sağlamasının en önemli kurallarından birisi derslerinin farkına varması ve sorumluluklarını zamanında yerine getirmesidir. Bir çocuğun verimli olması için düzenli bir şekilde derslerini yapmalı ve konuları en yakından takip etmesini bilmelidir. Bunun için dikkat çok önemli bir faktördür. İlkokul ve Anaokulu eğitiminde çocuk başarının ne olduğunu tam olarak kestiremez. Fakat zamanla öğrendikleri ile bir şeyler başardığının farkına varır. İkinci sınıfa geçiş yaptığında, birinci sınıfta kolay olan derslerin biraz daha zorlaştığını görür. Bu ilkokulun bitimine kadara hatta diğer orta öğretime kadar böyle devam eder. Kısacası liseye gidene kadar çocuk, zorlukları aşmayı öğrenir. Aşama aşama ilerlerken, her gün yeni eğitimler, kültürler öğrenir. Zekâ seviyesi gelişir. Zorlu sınavlar başlar. İşte asıl mesele o sınavlardan yüksek not alabilmesidir.
Başarılı olmak için yazılılara birkaç gün önceden çalışması gerekir. Düşünce akışını değiştirebilmeli Çocuk, oyun çağında olmadığının artık okula gittiğinin bilincinde olmalıdır. Oyun etkinliklerini sadece tatil zamanlarında ayarlamalı, derslerine daha çok önem vermesi gerektiğini bilmeli, bu konuda düşünce rengini değiştirmelidir. Düşünebilmek ve doğru bir şekilde karar almak, çocuğun ileriki zamanlarda mutlu olmasını sağlar. Başarı da en önemli altın kural, ne yapması gerektiğini iyi seçmektir. Öğrendiklerini Evde Tekrar Etmek Çocuk, gün içinde Öğretmeninin verdiği bilgileri depolar. Bu onun için alınan en kapsamlı hazinedir. Öğrendiklerini unutmaması ve başarılı olması için, evde konu tekrarı yapmalı, çalışmalıdır. Sadece yazılılarda değil, her gün planlı bir şekilde çalışırsa umduğundan daha fazla başarılı bir birey olacak, geleceğe daha sağlam temeller kuracaktır. Günde en az 20 sayfa kadar kitap okuma alışkanlığı kazanmalı, okumanın ne kadar zihin açtığının bilincinde olmalıdır. Eğer çocuk azimli ise zaten başarıyı elde etmiş demektir.
Etiketler: Başarılı Öğrenci Kuralları, Başarılı Öğrencinin Altın Kuralları, Başarılı Öğrencinin Altın Kuralları Nelerdir, Başarılı Öğrencinin Kuralları, Öğrenci Kuralları
Eklenme Tarihi: 8 Haziran 2016
Konu hakkında yorumunuzu yazın