2017 – 2018 Eğitim Ve Öğretim Yılı
2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI
Bir eğitim- öğretim yılı daha geride kaldı. Yaz tatilinde bulunan öğrencilerin ise akıllarında en çok merak ettikleri sorulardan biri olan okullar ne zaman başlayacak. Tatil ne zaman bitecek ve hatta ne zaman geri başlayacağına dair sorular var. Bu makalede 2017 – 2018 Eğitim ve Öğretim Yılına dair her şeyi bulacaksınız. Okullar ne zaman açılacak, tatil ne zaman bitecek, ara tatil ne zaman olacak ve gelecek sene tatil ne zaman geri başlayacak gibi sorularınıza yanıt olacak. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı yıllık çalışma takvimini yayınladı. Yani önümüzdeki eğitim senesinin iş takvimi ve merak edilenler aydınlatmış oldu.
MEB iş takviminin de en çok merak edilen kısımları okulların açılış ve kapanış tarihleri oluyor. Aynı zamanda bu takvim ile sınav tarihleri de belirlenmiş oldu. 2017 – 2018 eğitim ve öğretim yılı 18 Eylül 2017 de Eylülün 3. haftasında pazartesi günü başlayacak. 8 Haziran 2018 de ise Haziranın ikinci haftasının Cuma gününde okullar kapanacak. Böylece bir yaz tatili daha gelmiş olacak. Öğrencilerin sabırsızlık ile bekledikleri bu tarihler şuan net olarak bilinmekte. Bu tarihlerin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her türlü eğitim ve öğretim kurumu için geçerlidir.
2017 – 2018 eğitim ve öğretim yılı birinci dönemi 18 Eylül 2017 de başlayacak ve 19 Ocak 2018 de sona erecek. İkinci dönem başlamasına kadar da sömestr/ 15 tatil başlayacak. Yarıyıl tatili olarak a adlandırılan bu dönem 22 Ocak da başlayıp 2 Şubatta sona erecek. Okullar ise tekrardan 5 Şubat da açılacak. İkinci dönem ise 5 Şubat dan 8 Hazirana kadar sürecek. Sonraki yılı yani 2018 – 2019 eğitim öğretim yılını merak edenler için ise 17 Eylül 2018 tarihi verildi.
2017 – 2018 eğitim ve öğretim yılı içerisinde olacak sınavların tarihleri de belli oldu. Sınav tarihlerini öğrenmek için MEB’in resmi sitesine girerek 2017 – 2018 eğitim ve öğretim yılı takviminden öğrenebilirsiniz. Bu yılda diğer yıllarda olduğu gibi belirlenen 18 Eylül 2017 tarihinden bir hafta önce de okula yeni başlayacaklar için eğitim yılı başlayacak. Okula yeni başlayacak bu küçükler için bu hafta oldukça önemli. Okula adapte olmak konusunda değerli bir hafta. Bu yıl resmi tatillere denk gelecek okul günü sayısı beş gün. Genellikle resmi tatiller hafta sonuna denk gelecek. 2017 – 2018 eğitim ve öğretim yılı öğrencilerin iyi değerlendirmesi gerekiyor.
Etiketler: 2017 - 2018 Eğitim Ve Öğretim Yılı
Eklenme Tarihi: 19 Nisan 2017
Konu hakkında yorumunuzu yazın