29 Ekim 4 Kasım Kızılay Haftası

yorumsuz
251 kez okundu

29 Ekim 4 Kasım Kızılay Haftası

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk ve orta öğretim müfredatlarında bulunan Kızılay haftası her yıl 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında okullarla coşkuyla kutlanmaktadır. Bu tarihler arasında öğrencilere Kızılay’ın ne olduğu, yaptığı faaliyetler ve görevleri konusunda geniş bilgiler verilmektedir. Bunun dışında hem medyada hem de Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara Kızılay ile ilgili tanıtım yayınları gösterilmekte, Kızılay resim ve belgesel sergileri açılmaktadır.

KIZILAY NEDİR? NASIL BİR KURULUŞTUR? Bir yardım kuruluşu olan Kızılay gerek savaşta gerekse de barışta halkın yanında olarak yaralıların yaralarını sarmak, ölülerin ailelerine yardımcı olmak için faaliyetlerde bulunmaktadır. Barış koşullarında da yardımlarını halka en etkili bir şekilde ulaştıran Kızılay doğal afetlerde yaraları sarmakta, kimsesizlere kucak açmakta ve muhtaç olan tüm insanlara umut olacak şekilde yardımlar yapmaktadır. Kızılay’ın halka yaptığı yardımların maliyeti ise yine bağış yoluyla gönüllü bağışçılardan karşılanmaktadır. Bu nedenle zenginden ve durumu yerinde olan ya da elinin yettiğince bağış yapan vatandaşlardan aldıklarını muhtaç olan insanlara veren Kızılay’a bağış yapmak bu nedenle çok önem taşımaktadır.

KIZILAY’IN GÖREVLERİ

• Gerekli malzemeleri daha önceden olası felaket ve ihtiyaç durumlarında vermek için depolayan Kızılay, doğal afetlerde evleri ve malları zarar gören insanlara her türlü yardımı yapmaktadır. İlk etapta yaşam malzemesi olan yiyecek, giyecek ve barınma için gerekli çadırları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır.

• Muhtaç kimselerin karınlarını düzenli şekilde doyurmak amacıyla aşevleri inşa etmekte ve faaliyete geçirmektedir. İlk etapta yardım ettikleri grup yoksul ve kimsesizlerdir.

• Kızılay’ın en önemli görevlerinden bir tanesi de sağlık merkezleri kurmasıdır. Akla gelen en önemli projelerinin başında kurduğu kan merkezleri gelmektedir. Bu kan merkezlerinde bağışçılardan aldığı kanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. Böylece bir kan bağışıyla hayat kurtarmaya olanak sağlamaktadır.

• Sağlık sektöründe ihtiyaç olan hemşire gibi sağlık personelinin yetiştirilmesine katkı sağlayan Kızılay Türkiye’nin her yerinde meslek okulları açmaktadır.

• Savaş gibi olağanüstü durumlarda gezici ve geçici tipte sağlık kuruluşları kurmak da Kızılay’ın görevleri arasında yer almaktadır. Bu sayede halkın sağlığa erişimini en tehlikeli zamanlarda dahi etkili bir şekilde sağlamaktadır.

29 Ekim 4 Kasım Kızılay Haftası Resimleri

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+
Etiketler:
Eklenme Tarihi: 8 Temmuz 2016

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.