Çocuklarda Dikkat Dağınıklığı Neden Oluşur

yorumsuz
139 kez okundu

Çocuklarda Dikkat Dağınıklığı Neden Oluşur

 

dikkat-daginikligi-neden-olusur

Birçok uzman çocuk gelişimi eğitiminde anne ve baba faktörünün bu konuda katkılarının oldukça büyük olduğunu savunmaktadırlar. Bu nedenle çocuk anne ve babadan ne görürse o şekil terbiye edilecek ve büyüme şekli aile eğitimi ile sağlanacaktır. Bu eğitimin yetersiz olduğu durumlarda çocuğun dengesi ve düzeni de bozulacak hayatı daha mutsuz ve yetersiz bir şekilde yaşayacaktır. Bu bir çocuk için özgürlüğü elinden alınmış, kafese kapatılan kırık kanatlı bir kuş kadar çaresizliği anlatır.

Çocuğun küçük yaşta omuzlarına ağır yükler yüklemek her zaman insanlık dışı bir davranıştır. Çocuk küçükken eğer kavga ortamında büyüyor hatta şiddet görüyorsa bu çocuğun yaşantısında kalıcı hasarlara yol açacaktır. İşte bunlardan bir tanesi dikkat dağınıklığı dır. Dikkat dağınıklığı yaşayan bir çocuğun algılama sorunu yavaştır. Bu onun okul hayatını da olumsuz etkileyecek, başarısız olmasına sebep olacaktır. Erken yaşlarda çocuğa verilen öfke çocukta doğal olarak kocaman olacaktır. Büyüdükçe çocuk asabi söz dinlemeyen, huysuz bir çocuk olarak hayata küsecek hatta çevresi tarafından dışlanacaktır. Bütün bunların yaşanmaması için koşulsuz sevginin çocuğa ailesi tarafından verilmesi gerekir.

Çocuk sevgiyle büyümediği sürece etrafa çiçekler açmak yerine daha fazla zararlar vererek kötü bir yol izler. Dikkat dağınıklığı bir de çocuğun sözünün kale alınmaması ile alakalıdır. Eğer çocuğunuz sizlere bir şeyler anlatmak istiyorsa ve bunu tam olarak açıklayamıyorsa bu onda hayal kırıklığına sebep olacak ayrıca onu başarısızlığa itecektir. Çocuğunuzun bu sorunları olmaması için onun sözlerine değer verin ve onu küçümsemeyin. Bu sizin çocuğunuza vereceğiniz en büyük zararlardan birisi olur. Unutmayın çocukların her zaman sevgiye ihtiyaçları vardır. Sevgi ile büyüyen çocuk hayatı da sever insanları da.


Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+
Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 10 Temmuz 2016

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.