İstasyon Tekniği Örnek Uygulama 2
Doğal afetler konusu istasyon tekniği ile işlenmeye çalışılmıştır. Uygulamaa ilköğretim 2. sınıf hayat bilgisi dersinde öğrencilerin ön bilgilerini saptama ve tekniğe uyum amacıyla yapılmıştır. Bu nedenle öğrenciye konu ile ilgili hiç bir hazırlık yaptırılmamış hiç bir malzeme veya kaynak sunulmamıştır.
İstasyonların oluşturulması
Konu ile ilgili 4 istasyon düşünüldü. Oluşturulan istasyonlar numaralandırıldı. Sınıftaki öğrenciler karışık olarak tahtaya çıktılar ve 1,2,3,4-1,23,4 … şeklinde sayarak istasyonlarını belirlediler.

İstasyon Değiştirme ve Kalma Süresi
İstasyon tekniğinin en belirgin özelliklerinden birisi istasyon şefinin sürekli kendi istasyonunda kalarak daha önce yapılan çalışmaları gelenlere aktarmasıdır. Bu yüzden Diğer üyelerin resinde görüldüğü gibi 5 dakikada bir istasyon değişimi yapması planlandı. İlk değişimler 1. istasyon (bilgi istasyonu: Doğal afetlerle ilgili bilginin paylaşıldığı istasyon) 2. istasyona yani doğal afetlerle ilgili şiir yazma istasyonuna gidecek. 2. istasyon (şiir yazma istasyonu) 3. istasyona yani doğal afetlerle ilgili resim yapma istasyonuna gidecekler. değişim böyle her öğrenci her istasyona uğrayacak şekilde devam eder.
Resim yapma istasyonunda ya da diğer istasyonlarda öğrenciler önceki bilgilere devam edebileceği gibi yeni ekleme de yapabilir. Bütünlük aranmaz.
Çalışmadan örnekler

istasyon çalışma örnekleri
İstasyon Çalışma Görüntüleri

Doğal afetleri drama ile anlatabilme
çalışması yapıyor
Etiketler: değiştirme, doğal afetler, istasyon oluşturma, istasyon tekniği
Eklenme Tarihi: 10 Nisan 2013
Konu hakkında yorumunuzu yazın