Gençler Türkiye Sorunlarını Tartışacak

yorumsuz
238 kez okundu

İstanbul’da 23 resmi ve özel liseden 161 öğrenci 18-20 Nisan tarihleri arasında biraraya gelerek Türkiye’nin sorunlarını tartışacak.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen MEF Lisesi Gençlik Parlamentosu’nda (4.MGP) gençler, 7 ayrı komitede Türkiye’deki insan hakları ve ihlallerini masaya yatıracak. Sorunların nedenlerini değerlendirip çözüm yolları üretecek.

Liseli gençler Türkiye’nin problemleri hakkında yaptıkları araştırmaların ardından Genel Kurulda topluluk önüne çıkarak, konuşma becerilerini geliştirebilecekleri bir deneyim yaşayacak.

Eğitimden ekonomiye her alanda komite
Türkiye’nin sorunlarının konuşulacağı komitelerinde ise konular ise şunlar: Sosyal yaşam ve toplumsal ilişkiler, eğitim, medya basın ve sanat, uluslararası ilişkiler, çevre ve sağlık ile ekonomi

Konferansın ilk gününde MEF Okulları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan ve TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici açılış töreninde bir konuşma yapacak.

2 gün boyunca yapılan toplantılar sonucunda tartışılan konu ve sorunlara karşı üretilen çözüm yolları komite başkanları tarafından bir rapor haline getirilecek. Daha sonra öğrenciler Genel Kurul’a katılacak. Kürsüyü devralan delegeler raporlarını okuyacak, tartışma yapılacak. Sunumların ardından ise yapılan oylama sonucu en yüksek puanı elde eden komitenin raporu birinci ilan edilecek. Oturum, MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Havva Karagöz’ün konuşmasıyla kapanacak.

(hurriyet)


Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+
Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 17 Nisan 2014

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.