Ses Görüntü Video Paylaşımı

yorumsuz
354 kez okundu

Öğretmenler sınıflarına ait her türlü görüntü, ses veya videoyu internet üzerinden paylaşamayacak. Sadece sınıfa ait değil, öğrencilerle ilgili her türlü ses, görüntü ve videoyu internet ortamında paylaşmak yasak. Aslında gelişi güzel paylaşımların önlenmesi açısından belki de gerekli bir yazı gibi görülebilir. Ancak yazıdan “bu kapsamda;… ” kısmı çıkarıldığında -ki pratikte böyle olma olasılığı yüksek- ne olursa olsun ne adına yapılırsa yapılsın öğrenciyle ilgili her türlü paylaşım yasak sonucu çıkar. Oysa yasaklanan çocuğun gelişimini olumsuz etkileyen paylaşımlardır.

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı  anayasa ve uluslararası yasalara aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle öğrencilere ait ses ve görüntülerin paylaşımının yasak olduğunu duyurdu.

Meb valiliklere gönderidiği yazıda yasaklamaya gerekçe olarak, yapılan paylaşımlardan çocukların olumsuz etkileneceğini belirtmiştir. Ayrıca öğrencilerin kişilik gelişimleri ile psikolojik ve sosyal gelişimlerine etki edecek her türlü ses, görüntü ve video paylaşımı yapanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılarak bakanlığa bilgi verilmesi hususu da belirtilmiştir.

Meb’in Ses, Görüntü ve Video paylaşımı konulu yazısına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

ses-goruntu-video-paylasimi


Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+
Etiketler: , , , ,
Eklenme Tarihi: 1 Ocak 2015

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.