Lise Üniversite Hazırlık Döneminde Neler Yapılmalı
Lise Üniversite Hazırlık Döneminde Neler Yapılmalı
Lisenin bitip üniversitenin başladığı dönem öğrenciliğin en güzel yıllarındandır. Fakat o sancılı sınavlara hazırlık dönemi herkesin korkulu rüyasıdır. Sınavlara hazırlanmak uzun ve düzenli bir çalışma temposu gerektirmektedir. Sabırla ve sebatla sınava hazırlananlar bu sancılı süreçten alınlarının akıyla çıkmaktadır. Sınavlara hazırlanırken dikkat edilmesi gereken tüm noktalar bu yazımızda sizlerin okumasına sunulmuştur. Sınav hazırlık süreci nasıl olmalı? Lise üniversite hazırlıkta başarılı olmanın altın kuralları nelerdir? Lise Üniversite Hazırlık Döneminde Neler Yapılmalı? Sınav döneminde neler yapılmalıdır? Lise Üniversite hazırlık aşamasında neler yapmalıyız? Lise Üniversiteye hazırlıkta dikkat edilmesi gereken şeyler nelerdir? en çok merak edilen konulardır.
Lise Üniversite hazırlık bir çok öğrencinin korkulu rüyasıdır fakat basit püf noktaları ile bu korkudan sıyrılmak çok kolaydır. Öncelikle bu sınavlarda başarılı olacağımıza ve istediğimiz sonucu elde edeceğimize inanmak ilk yapılması gerekendir. Başarıya inandıktan sonra hedef belirlenmelidir. Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez, edemez. Hedefimizi net bir şekilde belirleyip buna göre kendimize bir yol çizmeliyiz. Hedefimize uyacak bizi başarıya götürecek bir çalışma planı hazırlayıp lise üniversite hazırlık aşamasına geçmeliyiz. Ne de olsa erken kalkan yol alır. Çalışma planımız kişiye özel bir şekilde hazırlanmış olmalıdır. Gün gün çalışacağımız dersler belirlenmeli, arada teneffüs zamanları da bırakmalıyız. Lise Üniversite Hazırlık Döneminde Neler Yapılmalı, Lise üniversite hazırlıkta en önemli husus çalışma programının verimli saatlerden oluşmasıdır. 40 dakikalık çalışma vaktinden sonra 10 dakikalık dinlenme molaları vermeliyiz. Sözel bir ders ile sayısal dersi eşit şekilde çalışma programımıza yerleştirmeliyiz. Bu çalışma programınız tamamen uyabileceğiniz şekilde hazırlanmalıdır.
İlk bakışta yoğun çalışma saatleri sizleri yoracak gibi dursa da gün gün uyguladıktan sonra nasıl uyum sağladığınızı sizler de göreceksiniz. Lise Üniversite hazırlıkta eksik olduğunuz konuları iyi bilmeli ve bunlara ağırlık vermelisiniz. Gerekirse bütçenizin el verdiğince ek ders ve dershanelerden yardım almalısınız. Düzenli bir çalışma düzeni içine girerseniz günlerin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile ve kısa sürede ne kadar yol kat ettiğinize siz dahi inanamayacaksınız. Lise Üniversite hazırlıkta başarının altın kuralı kendine inanmak ve düzenli istikrarlı çalışmaktır. Çalışma programınızda diğer önemli bir konu da haftalık aylık tekrarların çok düzenli bir şekilde yapılmasıdır. Eğer haftalık aylık tekrarları yapmazsanız tüm emekleriniz boşa gidebilir. Lise Üniversite hazırlık sürecinde aynı zamanda okula devam edeceğiniz için okul da çok önem arz etmektedir.
Okulda derslerinizi aksatmamalı her derste not tutmaya özen göstermelisiniz. Daha sonra eve geldiğinizde kendinize bir dinlenme vakti ayırmalı bu vakit bittikten sonra ise sıcağı sıcağına okul derslerinizi tekrar etmelisiniz. Lise Üniversite hazırlıkta sınavın ilk adımı YGS olduğu için Aralık ayında tüm YGS konularını bitirmiş olmalısınız. Bitiremezseniz de asla paniğe kapılmadan temponuzu arttırarak konuları bitirebilirsiniz. YGS ve LYS ye eş zamanlı çalışmanız gerektiğinden çalışma düzenini kurmuş olmanız gerekmektedir. Aralık ayında konular tamamlandıktan sonra testlere ve deneme sınavlarına ağırlık vermelisiniz. YGS sürecini atlatıp LYS kısmına geldiğinizde artık sadece alan dersleriniz kalmış olacaktır. Bu yüzden işimiz daha da kolaylaşıyor. LYS de yine aynı çalışma tempomuzu koruyarak tekrarlarımızı yaparak mayıs ayında tüm konulara hakim olmalıyız. Testler ve denemeler ile bu süreci desteklemeliyiz.
Etiketler: Lise Üniversite Hazırlık Döneminde Neler Yapılmalı
Eklenme Tarihi: 18 Ocak 2017
Konu hakkında yorumunuzu yazın