Lise Ve Ortaokul Mevzuatları

yorumsuz
375 kez okundu

Lise Ve Ortaokul Mevzuatları

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yönetilen liseler ve ortaokulların mevzuatları, belirli kurallara ve maddelere göre yeniden düzenlenmiştir. Geçtiğimiz yıllarda maddelerde yapılan düzenlemeler, 2016 yılı 28 Ekim tarihinde tekrar düzenlenerek, bu tarihte resmi gazetede yayınlandığı bilinmektedir. Yönetmelikte yer alan bazı değişiklikler 29871 sayısı kanuna göre oluşturulmuştur. Eğitim veren lise ve dengi okullarda yönetmeliğin hazırlanma amacı, mevzuatta yapılan değişikliklerdir. Bazı maddeler ve değişikliklerden bahsetmek gerekirse, birkaç madde hakkında şu bilgilere yer verebiliriz. Fakat lise ve ortaokul mevzuatları en doğru ve net bilgi alınmak istendiği durumlarda, resmi kaynaklardan bilgi almanız tavsiye edilmektedir. Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı resmi kaynakları sizlere yardımcı olabilecekler arasında. Web adresimizde kısaca, bu maddelerin bazıları hakkında sunumlar yaparak, bilgi sahibi olmanızı sağlayalım.

Ders saatlerinde yapılan değişiklikler Genel olarak teknik öğretim programı ve mesleki eğitim veren programlar ele alınacak şekilde, atölye ve laboratuvarlarda gerçekleştirilen bir ders saatinin 40 dakika olması şeklinde düzenlenmiştir. İşletmelerde verilen derslerin ise 1 ders saatini 60 dakika olması madde içeresinde yer almaktadır. Yine staj süresi için de 60 dakika süreci göz önünde bulundurulmaktadır. İşletmelerde verilen mesleki eğitimlerin ise gündüz saatlerinde gerçekleştirilmesi yönünde değişimler yapılmıştır. Daha güvenli ve sağlıklı eğitim alınması adına maddede yapılan değişiklik ile birlikte, elbette ki iklim şartları ve diğer koşullara bağlı özel durumlarda günde 8 saatlik çalışma süresini geçmeyecek şekilde akşam saat 22:00 ‘ a kadar eğitim verilmesi de yasal olarak görülmektedir.

Resmi tatil günleri Yaz tatili ve yarıyıl tatilleri dışarısında kalan tatiller lise ve ortaokul mevzuatları ele alınarak, resmi tatiller olmasının yanı sıra, bu tatiller içerisinde, ‘’ Atatürk günleri ‘’, ‘’ tarihi günler ve kutlama günleri ‘’, ‘’ resmi bayramlar ‘’, ‘’ mahalli kurtuluş günleri ‘’ şeklinde yer alıyor. Bu tatil günlerin, resmi tatil olarak takvimde yer alması gerekenler arasında. Yıllık takvimlerde bu tatillerin belirtilmesi ve tatilin hak olarak alınması genel şartlar arasında. Öğrencilerin değerlendirilmesi 15. madde de yer alan değişiklikten söz etmek gerekirse, bu fıkra kapsamında yer alan bilgilere göre, işletmelerde yapılmakta olan beceri eğitimleri sonrası, öğrencinin test edilmesi ve değerlendirilmeye alınması göz önündedir.

İşetme de alınan eğitimler sonrasında, öğrenciler bazı değerlendirmelere tabi tutularak, staj bitiminde yorumlar ve gerekli olan bilgilendirmeler okul ile paylaşılabilecektir. Bahsedilen lise ve ortaokul mevzuatları arasında bazı maddeler böyle olurken, diğer maddelere resmi kaynaklardan ulaşabilirsiniz. Web adresimiz üzerinde yer alan bu yazı her ne kadar resmi kaynaklardan alınmış olsa da, bilgilendirme amaçlıdır. En doğru bilgiler yine resmi kaynaklar üzerinden alınabilir.


Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+
Etiketler:
Eklenme Tarihi: 28 Şubat 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.