Ortaokul Teog Ve Özel Eğitim
Ortaokul Teog Ve Özel Eğitim
Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, artık her yıl ve her dönem olmak üzere toplamda 6 farklı ders ele alınarak 12 adet yazılı sınav gerçekleştirilmektedir. Bu sınav, Türkiye genelinde yapılırken, ortak bir uygulama olarak gerçekleştiriliyor. Merkezi sınavların adı Teog olarak adlandırılırken, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Yabancı Dil olmak üzere 6 adet farklı dersten sınav yapılmaktadır. Bu konuda ortaokul teog ve özel eğitim setleri öğrencilere yardımcı olabilir. Bu sınavlar çoktan seçmeli olarak gerçekleştiriliyor. Sınavlar test olarak yapılırken 4 seçenek bulunmaktadır. Her sınav 100 üzerinden değerlendirildiği bilinirken, yanlış cevaplar ise doğru cevaplara her hangi bir etki etmemektedir. Her doğru cevap öğrenciye +5 puan olarak dönüş yapmaktadır. Sorular ise sınıflarına uygun olarak müfredat uyumlu şekilde hazırlanmaktadır.
Öğrenciler bu sınavlara kendi okullarında girmektedir. Fakat gözetmenler ise farklı öğretmenler kapsamında atanmaktadır. Yine bu konuda bilinmesi gerekiyor ki, geçerli bir mazeret ile sınava giremeyen öğrencilerin; MEB ‘ na sunacağı geçerli bir belge ile uygun gördükleri tarihte mazeret sınavlarına girebilmesi mümkün olmaktadır. Sınav nasıl uygulanıyor? Bu sınavlar 6- 6 olmak üzere, her iki dönem için 2’şer gün yapılmaktadır. Yılda toplam da 4 günde tamamlanan bu sınavlar ise Kasım- Nisan aylarında gerçekleştiriliyor. Toplamda 6 ders olduğunu söylemiştik ki her gün 3 dersin sınavına giriş yapılmaktadır. Böylelikle ilk dönem 2 gün, ikinci dönem de iki gün olmak üzere sınavlar bitirilmiş olacaktır. Okullar ise bu süreç içerisinde tatildir. TEOG hazırlık Öğrencilerin bu sınavlardan yüksek puanlar alması adına, ortaokul teog ve özel eğitim kurumları ile görüşmeler yapılabilir.
Elbette ki bu kurumlar dahilinde öğrencilere verilen eğitimlerin dışında, konu tarama testleri, değerlendirme testleri, yazılı sınavlar ve online branş sınavları olmak üzere sınavlar sunulmaktadır. Böylelikle öğrenciler de aldığı eğitimler sonrası kendilerini denemiş olurken, eksik olduğu derslere yoğunluk vererek, puanlarını daha yüksek tutabilmek için doğru yönde çalışma gerçekleştirmiş olabilecektir. Yeterlilik olarak ne durumda olduğunu bilmeyen bir öğrenci kesin bir başarıya ulaşamaz. Eksikliklerini bilmeli ki bunları bazı eğitimler ile tamamlayabilsin. Bunun için deneme sınavları oldukça önemli bir yere sahiptir. Yerleştirme puanı nedir? Okul puanı ve TEOG puanı birlikte hesaplanmaktadır. 100 üzerinden değerlendirilmekte olan yılsonu başarı puanı ile birlikte; yine TEOG 1 ve TEOG 2 puanları da birlikte hesaplanır.
Belirli değerler ile alınan bu ortalama en sonunda hepsi birlikte toplanarak ikiye bölünür. Böylelikle yerleştirme esas puanı hesaplanmış olacaktır. Puan hesaplama ve puanları yükseltebilmek hakkında tüm diğer detaylı bilgiler, ortaokul teog ve özel eğitim kurumları tarafından sizlere ve öğrencilerinize sunulacaklar arasında. Bu konuda rehber öğretmenleri ve danışmanlar zaten öğrenciler ile etkileşim içerisinde olurken, yerleştirme puanları esasında görüşmeleri yapabilecektir.
Etiketler: Ortaokul Teog Ve Özel Eğitim
Eklenme Tarihi: 3 Ocak 2017
Konu hakkında yorumunuzu yazın